Yarım yüzyıla yakın geçmişe sahip Veioğlu ailesi, tecrübesiyle süt ürünleri fabrikasını hizmete açıp bölgesinde en iyi marka olma arzusu ile üretime 2016 yılında başlamıştır.Kaliteye verdiği önemle de Türkiye’nin yenilikçi ve öncü süt ürünleri markası olan Velioğlu avzem süt ürünleri fabrikası, 3 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, 20 çalışanı ve günde 20 ton süt işleme kapasitesi ile her gün Türkiye çapında 15 bin satış noktasına ulaşmakta ve daha fazla sayıdaki insanın sağlıklı sütle üretilmiş sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamayı amaçlamaktadır.
HACCP, TSE Uygunluk, BRC, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Belgelerine de sahip olan Velioğlu Avzem Süt Ürünleri, yeşil üretim kriterlerine uygun olarak gerçekleştirdiği üretim sürecinde vatandaşın sağlığını düşünerek hijyen kısmına dikkat ederek üretim yapmaktadır. Üretimin her saniyesi gıda mühendisleri ve kalite kontrol mühendislerince gözlem altında tutulmaktadır.
Hastanelerde kullanılan ultraviyole dezenfeksiyon sistemiyle her türlü bakteri, toz gibi dış etkilerden temizlenen tesisin tüm üretim bandında sadece pastörize edilmiş süt kullanılırken, seçilen çiftliklerden süt alımı antibakteriyel paslanmaz tanklarla yapılmaktadır.
AR-GE ‘ye büyük önem veren ve inovatif ürünleri ve sistemleri ile Türk sanayisinde katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesine katkı sağlayan Velioğlu Avzem Süt Ürünleri , dünya pazarlarına sunduğu inovatif ürünleri ile ülkemiz adına da başarılar elde etmektedir.
Peynir kategorisinde süt ürünleri firmaları ağırlıktadır. Fakat sanayi ürünlerine dönüşme aşamasında tüketicinin lezzet beklentisi ve damak zevki unutulmuştur.
Avzem süt ürünleri tesislerinde ise geleneksel lezzette peynirler modern teknolojiyle buluşurken, yerel özellikler de korunmuş, büyük işletme peynirciliğinin tekdüzelik riskinden kaçınılmıştır. Yörenin damak tadına uygun peynir üretimi yapmakta kaliteli hijyenik ortamlarda üretim yapmaktayız.
Soframızın geleneksel lezzeti olan peynirin,yoğurdun, tereyağının, lor peyniri ve kaymağın bildiğimiz, özlediğimiz o eşsiz tadı, Velioğlu Avzem ile yeniden hayat bulmaktadır. Modern hijyenik koşullarda üretim yapılan tesisimizde , insanımıza peynirin unutulmaya yüz tutan gerçek lezzetini sunmaktadır.
Hayvanların, Anadolu'nun temiz dağ havası ve binbir çeşit otuyla yoğunlaştırdığı , doğal aromasıyla zenginleştirdiği süt, Velioğlu Avzem tesislerinde, mayalandıktan ve gerekli miktarda tuz ilavesi yapıldıktan sonra 'hiçbir katkı maddesi ilave edilmeksizin' olgunlaşması için ısıları sabitlenen özel dinlenme odalarında dinlendirilir. Havadan herhangi bir bulaşmayı önlemek adına ortam havası tüm fabrikayı dolaşan havalandırma kanallarıyla tamamen yenilenir.
Gerçek tat ve kokusu muhafaza edilen süt ürünlerimizdeki lezzetin esas sırrıdır. Peynirin hammaddesi olan sütün mucizevi besin değerlerini muhafaza ederek, hep aynı kaliteyi sunmanın ilk ve en önemli şartı sağlanmıştır daha fazla sayıdaki insanın sağlıklı sütle üretilmiş sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamayı amaçlamaktayız.
